Ankara Su Aboneliği Nerede Yapılıyor?

Su aboneliği nereden yapılır? Mesken veya işyerine su aboneliği almak için gerekli belgeler ile birlikte yetkili firmaya müracaat edilmesi gerekiyor. Abonelik müracaatı, bağımsız bölümün bulunduğu adrese ait ilgili belediye ve su kanalizasyon idaresine giderek müracaatta bulunulmalıdır.
Bu alanda su açılmasının ardında geriye bir tek gerekli işlemlerin yapılması gerekir. Bireylerin doğrudan bu merkeze gidebilmesi için adres Ulubey, Taşdelen caddesi No: 53, 06360 Altındağ/ Ankara olarak bilinmektedir. Ayrıca ASKİ genel müdürlüğü binası numarası ise (0312) 616 21 97 olarak bilinmektedir.
Ankara Su Aboneliği nerede yapılır? Bireylerin doğrudan bu merkeze gidebilmesi için adres Ulubey, Taşdelen caddesi No: 53, 06360 Altındağ/ Ankara olarak bilinmektedir. Ayrıca ASKİ genel müdürlüğü binası numarası ise (0312) 616 21 97 olarak bilinmektedir.

Aski su aboneliği internetten yapılır mı?

Yeni uygulamaya ilişkin bilgi veren ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, Başkentlilerin konutlardaki su aboneliği değişikliklerini artık online (internet) üzerinden yapabileceklerini belirterek, hizmeti vatandaşların ayağına kadar götürmeye devam edeceklerini söyledi.

Aski su aboneliği nasıl olunur?

ASKİ Su Aboneliği Nasıl Yapılır? Yukarıda belirtilen belgeleri yanınıza bulundurarak ASKİ su aboneliği yapan kurumlardan birine giderek Abonelik Açtırma kısmından işlemlerinizi halledebilirsiniz. Eğer oturacağınız konuta ait ödenmemiş su borcu bulunuyorsa, bu borcu ödedikten sonra aboneliği üzerinize alabilirsiniz.

You might be interested:  Hangi Ölçekle Hazırlanmış Ankara Fiziki Haritası?

Aski güvence bedeli ne kadar 2022?

ASKİ su aboneliği ücreti, 2022 yılı için 215 TL’dir. 2022 yılı için ise bu rakamın 250 TL üzerinde olması bekleniyor.

Ankara su aboneliği internetten yapılır mı?

Eskiden abonelik işlemleri kurumlara gidip bizzat başvurularak gerçekleştirilirken artık bu işlemler internet üzerinden kolaylıkla halledilebiliyor. Ticaret Bakanlığı tarafından sunulan proje ile beraber 18 Şubat 2019 tarihinden itibaren, vatandaşlar su aboneliği başvurusunu E-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Ankara su aboneliği ne kadar?

Su aboneliği başvuru ücreti 2021 yılı için 196,50 TL olarak belirlenmiştir.

Aski abonelik için neler gerekli?

Abonelik İşlemleri (Gerekli Evraklar)

  • Konut Aboneliği.
  • – Kimlik Belgesi (nüfus cüzdanı veya ehliyet)
  • İşyeri Aboneliği.
  • – Kimlik Belgesi (nüfus cüzdanı veya ehliyet)
  • Not: Tamamen işyeri olan yerler (Plazalar, OSB, İşhanı) için Dask gerekli değildir.
  • Apartman Yönetimi Aboneliği.
  • – Karar Defterinin Ön Yüz Fotokopisi.
  • Ankara su Aboneliği ne zaman açılır?

    Ancak genel olarak abonelik işlemlerinizi tamamladıktan sonra 1 ila 3 gün içerisinde su aboneliğiniz açılacaktır.

    Aski ilk abonelik nasıl yapılır?

    – İlk su aboneliği için başvuracak abonelerimiz, bulundukları İlçedeki Abone İşleri Servislerine başvurmaları gerekmektedir. Not: Bu kapsamda, ilgili belediyeden su kesilmesi talebinin söz konusu olması halinde abonelik iptal edileceğinden, su bağlanması herhangi bir kazanılmış hak teşkil etmez.

    Su abonelik ücreti peşin mi?

    İSKİ depozito işlemleri peşin bir şekilde işlemler sırasında alınmaktadır. Gerekli olan belgelerin getirilmesi ve ücretin verilmesi durumlarında abonelik işlemleri tamamlanmaktadır. Fatura yansıma durumları yapılmamaktadır.

    Aski abonelik ücreti nereye yatırılır?

    Ücretin yatırılması için Ankara su ve kanalizasyon işleri idaresi olabileceği gibi daha çok mobil bankacılık tercih edilmektedir. Ayrıca yaklaşık 40 gün boyunca Ankara su ve kanalizasyon işlerine ücret ödenmez ise bir süre sonra su kesinti olabilmektedir.

    You might be interested:  Hızlı Tren Ankara Gar Nerede?

    Abonelik üstüne alma ne kadar 2022?

    2022 yılı için belirlenen abone bağlantı bedeli, 200 m2’e kadar 1158 TL + %18 KDV = 1366,44 TL + Damga Vergisi olarak belirleniyor. 200 m2’den sonra her 100 m2 için ise 1007 TL + %18 KDV = 1188,26 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınmaktadır. İşte 2022 yılı doğalgaz abonelik ücretleri: Abone bağlantı bedeli: 1158 TL.

    E devletten su aboneliği yapılır mı?

    Su aboneliğine online başvurmak için e-Devlet uygulamasından yararlanabilirsiniz. Tabii elektrikte olduğu gibi su aboneliğinde de yaşadığınız yerde hizmet veren firmaya başvuru yapmanız gerekiyor.

    Yeni su aboneliği nasıl yapılır?

    Yeni Su Aboneliği Oluşturma

    Mevcut bir su aboneliği yoksa gerekli belgelerle şehirde bulunan belediyeler bağlı Su ve Kanalizasyon İdarelerine başvuru yapılır. Kurum web siteleri ve e-Devlet üzerinden de online başvuru yapılabilir. Kurum web siteleri ve e-devlet üzerinden de yeni başvuru oluşturulur.

    E-devlet üzerinden su aboneliği nasıl yapılır?

    e-DEVLET SU ABONELİĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? – e-devlet adresi üzerinden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmenizin ardından bulunduğunuz ilin su abonelik şirketinin adını yazın. – Yeni Abonelik Başvurusu sekmenizi tıklayın ve su aboneliği yapacağınız yerin adres bilgilerini doldurun.

    Yeni su aboneliği nasıl yapılır?

    Yeni Su Aboneliği Oluşturma

    Mevcut bir su aboneliği yoksa gerekli belgelerle şehirde bulunan belediyeler bağlı Su ve Kanalizasyon İdarelerine başvuru yapılır. Kurum web siteleri ve e-Devlet üzerinden de online başvuru yapılabilir. Kurum web siteleri ve e-devlet üzerinden de yeni başvuru oluşturulur.

    Kiracı su aboneliği nasıl yapılır?

    Su Aboneliği Başvurusu Nereden Yapılır?

    1. Nüfus kağıdı,
    2. Abonelik açtırmak istediğiniz adrese ait ikamet ettiğinizi gösteren kira sözleşmesi, tapu kaydı, lojman verilme belgesi vb.,
    3. Daireye ait sayacın eski bir faturası ya da sayacın seri numarası,
    4. Sayacın gösterdiği güncel değer,
    5. Zorunlu Deprem Sigortası (DASK).
    You might be interested:  Ankara Merkezi Isıtma Ne Zaman Yanar?

    Su aboneliği almak için ne gerekli?

    Konut için su aboneliği değişikliği evrak listesi: T.C. Kimlik Belgesi. Tapu veya kira kontratı (Adresiniz sözleşme yapılacak mülkte kayıtlı ise bu belgelere gerek yoktur.

    İş yeri için su aboneliği iptali evrak listesi:

  • T.C. Kimlik Belgesi.
  • Sayaç üzerinde bulunan son metreküp işareti.
  • İmza Sirküleri ve Yetki Belgesi.
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published.